Om Punalpin®

Punalpin® og Punalpin® PLUS er baseret på planteingredienserne granatæbleekstrakt og galangarod, som begge er forarbejdet på skånsom vis, så de naturlige, karakteristiske stoffer er bevaret i videst muligt omfang. I Punalpin® PLUS har vi desuden tilføjet mineralerne selen og zink samt bær af aronia. Læs mere om de ekstra ingredienser i Punalpin® PLUS under Produktinfo. Nedenstående informationer om granatæble og galanga gælder for både Punalpin® og Punalpin® PLUS.

Granatæble

Granatæble (Punica granatum) er rig på ellagitanniner, som er en særlig type garvesyreforbindelser. De vigtigste ellagitanniner i granatæble er punicalaginer og punicaliner. Indholdet af disse stoffer anvendes som målestok for kvaliteten af granatæbleekstrakter. Granatæbleekstraktet anvendt i Punalpin® har et højt indhold af punicalaginer og punicaliner.

Den daglige dosis af granatæbleekstrakt i Punalpin® indeholder min. 400 mg punicalaginer, punicaliner og beslægtede forbindelser totalt, heraf min. 300 mg punicalaginer (punicalagin A og B).

 

Galangarod

Galangarod eller stor galanga (Alpinia galanga) fra ingefærfamilien indeholder stoffet acetoxychavicolacetat (ACA). Dette stof findes i rigelige mængder i stor galanga, men stort set ingen andre steder i planteriget. ACA er med til at give roden dens stærke smag.

Den daglige dosis af galangarodpulver i Punalpin® indeholder min. 16 mg ACA.

Metoden til forarbejdning af galangarod har vi selv udviklet, da det kræver stor omhyggelighed at bevare de flygtige naturlige stoffer, både igennem produktionsprocessen og i det færdige produkt.  Den særlige forarbejdning af galanga sikrer et højt indhold af aktivstoffer, som ikke kan opnås ved almindelig ekstraktion. Galangarødder importeres helt friske fra Thailand og videreforarbejdes i Danmark og Sverige.

Patentering og forskning

Punalpin® er resultatet af 5 års målrettet forskning og produktudvikling, hvilket blandt andet omfatter afprøvning af produktet i klinisk studie, analyse af forskellige råvarekilder og tabletformuleringer samt holdbarhedsanalyse. Vi har opnået patenter på virkning af kombinationen af granatæble og galanga i forhold til bedre sædkvalitet samt forarbejdningsmetoden af galanga. Vi arbejder fortsat på udvikling af produktet, bl.a. ud fra supplerende ingredienser og nye råvareforarbejdninger.

Kvalitetskontrol

Vi anvender hhv. punicalaginer / punicaliner / ellaginsyre i granatæbleekstrakt og ACA i galangarod, som markørstoffer for kvaliteten af Punalpin®. Niveauet af disse stoffer måles derfor løbende under produktionen og også efterfølgende for at kontrollere holdbarheden af Punalpin®.

Bivirkninger og sikkerhed

Vi lægger stor vægt på, at tabletterne er nemme at sluge, hurtigt opløses i maven, samt så vidt muligt ikke giver bivirkninger. I sjældne tilfælde kan Punalpin® give luft og uro i maven. Ved sart mave kan dosis gradvist sættes op til produktets anbefalede daglige dosis. Kontakt os gerne i tilfælde af bivirkninger (mail: info@punalpin.com).