Punalpin® og Punalpin® PLUS er baseret på planteingredienserne granatæbleekstrakt og galangarod, som begge er forarbejdet på skånsom vis, så de naturlige, karakteristiske stoffer er bevaret i videst muligt omfang. I Punalpin® PLUS har vi desuden tilføjet mineralerne selen og zink samt bær af aronia. Læs mere om de ekstra ingredienser i Punalpin® PLUS under Produktinfo. Nedenstående informationer om granatæble og galanga gælder for både Punalpin® og Punalpin® PLUS.
Granatæble
Granatæble (Punica granatum) er rig på ellagitanniner, som er en særlig type garvesyreforbindelser. De vigtigste ellagitanniner i granatæble er punicalaginer og punicaliner. Indholdet af disse stoffer anvendes som målestok for kvaliteten af granatæbleekstrakter. Granatæbleekstraktet anvendt i Punalpin® har et højt indhold af punicalaginer og punicaliner.
Den daglige dosis af granatæbleekstrakt i Punalpin® indeholder min. 400 mg punicalaginer, punicaliner og beslægtede forbindelser totalt, heraf min. 300 mg punicalaginer (punicalagin A og B).
Galangarod
Galangarod eller stor galanga (Alpinia galanga) fra ingefærfamilien indeholder stoffet acetoxychavicolacetat (ACA). Dette stof findes i rigelige mængder i stor galanga, men stort set ingen andre steder i planteriget. ACA er med til at give roden dens stærke smag.
Den daglige dosis af galangarodpulver i Punalpin® indeholder min. 16 mg ACA.
Metoden til forarbejdning af galangarod har vi selv udviklet, da det kræver stor omhyggelighed at bevare de flygtige naturlige stoffer, både igennem produktionsprocessen og i det færdige produkt. Den særlige forarbejdning af galanga sikrer et højt indhold af aktivstoffer, som ikke kan opnås ved almindelig ekstraktion. Galangarødder importeres helt friske fra Thailand og videreforarbejdes i Danmark.
Patentering og forskning
Punalpin® er resultatet af 5 års målrettet forskning og produktudvikling, hvilket blandt andet omfatter afprøvning af produktet på mennesker, analyse af forskellige råvarekilder og tabletformuleringer samt holdbarhedsanalyse. Vi har opnået patenter på virkning af kombinationen af granatæble og galanga samt forarbejdningsmetoden af galanga. Vi arbejder fortsat på udvikling af produktet, bl.a. ud fra supplerende ingredienser og nye råvareforarbejdninger.
Kvalitetskontrol
Vi anvender hhv. punicalaginer / punicaliner / ellaginsyre i granatæbleekstrakt og ACA i galangarod, som markørstoffer for kvaliteten af Punalpin®. Niveauet af disse stoffer måles derfor løbende under produktionen og også efterfølgende for at kontrollere holdbarheden af Punalpin®.
Bivirkninger og sikkerhed
Vi lægger stor vægt på, at tabletterne er nemme at sluge, hurtigt opløses i maven, samt så vidt muligt ikke giver bivirkninger. I sjældne tilfælde kan Punalpin® give luft og uro i maven. Ved sart mave kan dosis gradvist sættes op til produktets anbefalede daglige dosis. Kontakt os gerne i tilfælde af bivirkninger (mail: info@punalpin.com).